Home » 2012 Diversen » Berlijn 2

Berlijn 2

Archief

Kalender van berichten

augustus 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

Donderdag 23 augustus 2012.

Op de tweede dag van onze stedentrip in Berlijn gaan we Potsdam een stadje zo’n 30 km buiten Berlijn bezoeken. Met het Berlijnse metronetwerk kan je daar komen. We hebben een 72-uurs kaart, waarmee we op de U en S-Bahnen alsmede met de bus kunnen reizen in heel groot Berlijn. Nog in het centrum van Berlijn komt onze S-Bahn trein stil te staan. Iedereen moet uitstappen. De metrotrein kan niet verder omdat verderop er een aanrijding heeft plaatsgevonden. Niet alleen in Nederland springt er weleens iemand voor de trein.

Na een tijdje horen we dat we terug richting Friedrichstrasse moeten rijden en dan via een andere route de weg kunnen vervolgen naar Potsdam. Volgens een student die bij ons in een gereedstaand voertuig is gaan zitten is dat advies verkeerd en zal de groep mensen die dit advies opvolgen niet in Potsdam uitkomen omdat er in verband met groot onderhoud delen van metrolijnen voor langere tijd zijn afgesloten. Hij moet naar de Univesiteit in Golm vlak bij Postdam. Hij is de ‘reisleider’ van ons vieren en nog twee Spaanse vrouwen. We komen een stuk later in Potsdam aan dan we vanmorgen vroeg dachten. We stappen uit de bus bij het Neues Palaist in het Sanssouspark. Er is een hoop pracht en praal te zien.

2012-08-23 005 S

’s Middags bezoeken we de wijk Prenzlauerberg in het voormalige Oost-Berlijn. Je ziet hier opgeknapte panden en er is veel horeca van allerlei soort. Na het eten gaan we naar het Sony-gebouw op de Potsdammer Platz. Er is een dak van tentdoek, waarop blauw licht wordt geprojecteerd. Het ziet er indrukwekken uit. Postdammer Platz was niemandsland voor de hereniging van de twee Duitslanden. Het was de afgelopen jaren een grote bouwput. Er staan nu veel hoge gebouwen.

Rond middagnacht stappen we in de lift van het hotel. Wij drukken op het knopje van de zevende etage, de hoogste verdieping. De oudere man die voor ons de lift inging had al op het knopje van de zesde verdieping gedrukt. Als de lift op de 6e stopt, zegt de man dat hij op de 8e moet zijn. Wij stappen even later uit op de zevende etage en wensen de man die waarschijnlijk meer dan een borrel op heeft een prettige avond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: