Home » 2012 Diversen » Berlijn 4

Berlijn 4

Archief

Kalender van berichten

augustus 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 77.692 hits

Zaterdag 25 augustus 2012.

Op het perron van het S-Bahn-station Zoologischer Garten roept een dame door de luidspreker: ‘Alle reizigers worden verzocht snel in te stappen. De treindeuren gaan sluiten’. Dat doet ze iedere keer als er weer een metrotrein van het perron vertrekt. Het is verantwoordelijk werk en daarom kijkt ze er erg serieus bij.

Vandaag beginnen we onze wandeling vanaf station Friedrichstrasse. Een groot winkelpand is opgesierd met ouderwetse handnaaimachines. In plaats van gordijnen zijn honderden van die machines opgesteld aan de binnenzijden van de buitenramen en dit strak opgesteld van boven naar beneden en van links naar rechts.

Op een brug over de Spree is een grote adelaar aangebracht. Er hangen hangsloten aan, een rage die al enige jaren in allerlei grote steden bestaat. We komen langs het Friedrichstadt Palast, een nieuw gebouw waarin theatervoorstellingen worden gegeven.

De synagoge van Berlijn werd in 1940 ernstig beschadigd en in 1945 compleet verwoest. Een aantal jaren geleden is dit gebouw, evenals heel veel andere gebouwen in  Berlijn, opnieuw opgebouwd. Het vergulde dak schittert in de zon.

Het is een genoegen om op een terras bij de Hackescher Markt te zitten. We bestellen hier een lunch. Het is niet erg dat het even duurt voordat deze wordt opgediend. Een zangeres uit Israël zingt Engelstalige liederen en begeleidt zichzelf op een gitaar.

Als afsluiting van ons Berlijnuitstapje bezoeken we de KaDeWe aan de Kurfürsterdamm, een soort Bijenkorf maar dan nog luxer en grootser. Dit is vlak bij ons hotel.  Op de bovenste verdieping zijn in prachtige vitrines verse vis en andere verse zaken uitgestald.

In het Hauptbahnhof van Berlijn stappen we op de trein terug naar Nederland. Mede omdat het weer prima was sluiten we een geslaagde minivakantie in Berlijn af.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: