Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Vessem [J-21]

Vessem [J-21]

Archief

Kalender van berichten

september 2012
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

 

Donderdag 27 september 2012.

We sliepen afgelopen nacht bij het vriendelijke echtpaar De Kroon in het buitengebied van Spoordonk bij Oirschot. De buren hebben 9.000 stuks varkens. Iedere donderdagmorgen om half zeven komt er een veewagen varkens ophalen voor de slachterij. Leo hoorde vanmorgen nog een varken knorren. Ik sliep toen nog.

 

Spoordonk

Het kerkdorp Spoordonk bij Oirschot

 

Na een goed ontbijt gaan we weer op pad. Eerst weer naar de route, dan naar het kerkdorp Spoordonk. Dit dorp had diverse voorzieningen. Nu zijn er geen winkels meer. Alleen is er nog horeca in de watermolen aan de Beerze. We moeten nog vijf minuten wachten voordat het café-restaurant open gaat. Dan zijn we de eerste gasten die hier vandaag koffie bestellen. Het regent een beetje als we binnen zitten. Als het droog is stappen we weer op. 

 

Ven

Ven

 

 

Heidegebied

Heidegebied met vennen

 

Vandaag komen we afwisselend langs akkerbouw (mais), veeteelt (varkensschuren) en bossen. Voorbij het Groene Woud en Landgoed Baest komen we aan in het dorp Middelbeers. Als snel zien we een café dat open is. De bierleidingen worden doorgespoeld als wij onze uitsmijter bestellen. Voorbij dit dorp passeren we weer de nodige heidevelden en kleine bossen. Een half uur lopen we in de stromende regen. Als de regencapes uit zijn schijnt de zon weer. Met een grondwerker maken we een praatje. Hij legt ons uit dat de watertjes in het gebied zijn gaan verzuren. Nu worden er maatregelen genomen om een en ander weer op te knappen.

 

Kapel

Kapel OLV van de Heilige Eik

 

We hadden gepland om in Vessem op de buurtbus richting Veldhoven te stappen. We zijn nog maar net in het centrum van dit dorp als we een buurtbus zien rijden. Ik steek m’n hand op en vraag de chauffeur of hij richting Veldhoven gaat. We kunnen mee, maar hij gaat eerst nog even de verkeerde kant op naar Hoogeloon. Daar staan geen mensen op zijn busje te wachten. Daarna zijn we tien minuten later weer in Vessem om via Wintelre en Oerle naar Veldhoven te rijden. Andere passagiers zijn stappen niet in. Gelukkig voor chauffeur waren wij er. Anders had hij het hele stuk van Hoogeloon naar Veldhoven zonder passagiers gereden.

Jacobswegen in NL, wandelen van Haarlem naar Roermond. Vandaag de 8e etappe met zwager Leo van Spoordonk naar Vessem, 22 km. Tot en met vandaag 211 km.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Mooi die kapel OLV van de Heilige Eik en
    de vennetjes en leuk dat ritje met de
    buurtbus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: