Home » 2012 Wandelen » Amsterdam. Wandelen in de binnenstad

Amsterdam. Wandelen in de binnenstad

Archief

Kalender van berichten

oktober 2012
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 78.103 hits

Zondag 28 oktober 2012.

Volgend weekend organiseert Dagblad De Telegraaf een wandeling vanaf het Centraal Station naar Station Muiderpoort.  De beschrijving van deze wandeltocht is als NS-wandeltocht te downloaden vanaf internet. Als niet-lezers van de krant van wakker Nederland lopen wij vandaag deze route.

 

Amsterdam

==

 

 

Chocolade

Amsterdam, in een chocoladewinkel

 

Vanaf CS gaan we rechtsaf langs een hotel en een enorme fietsenstalling. Van hier uit gaan we langs Amsterdamse grachten en verrassende dwarsstraatjes. Bij het Anne Frankhuis staat buiten een enorme rij, vooral buitenlandse, wachtenden. We komen door een paar straatjes behorende tot de ‘9 Straatjes’’.  Hier drinken we een glas thee in een ouderwets café.

De 9 Straatjes is een verzamelnaam van de negen schilderachtige winkelstraatjes in de, op de Unesco Werelderfgoed geplaatste, Amsterdamse grachtengordel, tussen Raadhuisstraat en Leidsestraat. Het buurtje met haar monumentale winkelpandjes heeft niet alleen de uitstraling maar ook de gezelligheid van het verleden behouden. Aanvankelijk , in de 17e eeuw was het een leerbewerkerswijk.

A-dam

==

 

 

 

 

dokwerker

De Dokwerker

 

We gaan over en langs bekende plekken, zoals het Thorbeckeplein, het Rembrandtplein, de Stopera en het Waterlooplein en de Hermitage. De ‘Dokwerker’ staat stoer op het Jonas Daniël Meijerplein. In het Wertheimpark ligt het monument met de gebroken spiegels van Jan Wolkers. De Hollandsche Schouwburg is verbonden met de deportatie van Joden in de Tweede Wereldoorlog. Hier in de buurt zijn ook Artis en de Hortus Botanicus. De Henri Polaklaan is een verrassend mooie rustige laan. Aan het eind ligt een ingang van de Amsterdamse dierentuin.

Bij het Tropenmuseum staat bij een zijingang  een beeld van een blinde Afrikaan die wordt begeleid door een landgenoot. Op de hoek van de Linnaeusstraat staat in grote letters I AMSTERDAM. De letters zijn zo groot dat een slechtziende het ook goed kan zien. Via de Wijtenbachstraat gaan we naar Station Muiderpoort, een station dat eigenlijk bestaat uit twee stations heel dicht bij elkaar.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Toch niet teveel bonbons gekocht
    in de chocoladewinkel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: