Home » 2007 Fietsen van Bregenz naar huis L » Dag 3. Van Sigmaringen naar Tübingen

Dag 3. Van Sigmaringen naar Tübingen

Archief

Kalender van berichten

mei 2007
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Tübingen, 18 mei 2007

Fietsen van Bregenz naar Nederland

Het is droog. Het is alleen een beetje nevelig, maar dat zal wel weer wegtrekken. Om half tien ben ik vanuit Gutenstein weer in Sigmaringen. Alles ziet er een stuk mooier uit dan gisteren. Bij de VVV kan ik internetten. De toetsen gaan erg zwaar. Dat is even wennen voor iemand die normaal met tien vingers tikt.

036a

Bergafgraving bij Jungnau

Vanuit Sigmaringen naar het noorden moeten een paar flinke klimmetjes genomen worden. Bij Jungnau wordt een berg afgegraven, zoiets als bij de Pietersberg maar dan kleinschaliger. Voor Jungnau-dorp raak ik het spoor een beetje bijster. Na vele akkers, heuvelachtige wegen en een paar keer vragen, kom ik toch in Veringenstadt aan. Veringendorf heb ik gemist.

Om 1 uur zit ik aan de koffie met appelgebak. Ik ben nog niet erg opgeschoten vandaag, maar de dag is nog lang. De zon laat zich volop zien en de wolken hebben geen donkere randen meer zoals vanmorgen vroeg. Ik zit weer helemaal op de route. Ineens zie ik een zwarte eekhoorn. Eekhoorn horen toch bruin te zijn?

041a

Kerk met bolletjestoren

In de buurt van Melchingen verlaat ik de Schwäbische Alb. Veel dorpjes hebben bollen op de torens. Ook zie je veel vakwerkhuizen in de dorps- en stadscentra. Na de Alb ga ik met 7 % naar beneden. Het laatste stuk vandaag schiet lekker op.

In Tübingen is het niet makkelijk slaapruimte te vinden. Ik kom bij een hotel terecht zo’n 20 minuten lopen naar het centrum. Na een douche en een telefoongesprek met Joke ga ik in de stad op een terras eten en drinken en bekijk daarna nog een groot aantal interessante gebouwen, zoals het oude raadhuis, het slot en veel vakwerkgebouwen.

Ook kom ik nog een internetwinkel tegen waar ik morgen naar toe kan gaan. Conclusie een mooie tocht, een mooie dag. Tübingen een heel mooie stad met vele terrassen.

052a

Tübingen, vakwerkhuizen

Aantal km’s vandaag 93. In drie dagen 224.

063a


1 reactie

  1. Anoniem schreef:

    hey people (from dutch)

    i was just searching some pictures from our nice village Jungnau in Germany, and so far i´found a dutch hp with people travelled already trough it. very funny! *g*

    nice greets from germany
    christian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: