Home » 2007 Hanzefietsroute » Dag 7. Naar Lübeck

Dag 7. Naar Lübeck

Archief

Kalender van berichten

augustus 2007
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 70.550 hits

Lauenburg / Lübeck, maandag 27 augustus 2007

Fietsen van Groningen naar Polen

Als Frau Peterson mij om 8 uur goede reis wenst, is ze waarschijnlijk de tiende van vanmorgen. Ze zegt dat het wellicht droog blijft maar niet warm. Op deze camping zitten vooral oudere mensen op vaste plekken.

Hanze_114_lauenburg_blik_v_a_bovenstad

Lauenburg, blik vanaf de bovenstad

In Lauenburg zet ik de fiets op slot in een straat vlak bij de Elbe. Over een pittig steile stenen trap loop ik naar de bovenstad. Daar staat een oude toren en er is een VVV. Deze gaat om 10 uur open. Het is nu 9.30 uur. Hier in de bovenstad kan ik mooie foto′s maken van de benedenstad en de rivier. Ik kijk uit naar een supermarkt. Plotseling is daar een telefoon/computerwinkel. Ik kan daar internetten. Daarna ga ik naar een grote supermarkt met een bakkerij-koffie-hoekje. Dus twee vliegen in een klap.

Langs het Lübeck-Elbekanaal spreek ik een man die ruim een week fietst langs en in de omgeving van de Elbe. Dat is een weddenschap met zijn dochter. Hij gaat nu naar Lauenburg, waar ik vandaan kom. We wensen elkaar goede reis.

Bij de sluis van Witzeeze breekt een bui los. Gelukkig is er een café bij de sluis aan de overkant van het water. Wat jammer is is dat hij gesloten is op maandag (Ruhetag). Ik schuil daar onder de carport waar ook twee motoren staan. Mijn Gazelle en ik kunnen er nog net bij. Na zo′n 20 minuten is de bui over.

Ik stap weer op om mijn reis langs het kanaal te vervolgen. Zo nu en dan piept de zon er even door. Het pad is niet meer nat.

In een buitenwijk van Mölln ga ik boodschappen doen bij de Aldi. Als ik weer buiten sta zie ik dat het waarschijnlijk ieder moment kan gaan regenen. Het duurt geen twee minuten of mijn tweede bui van vandaag is er. Een man, met een schipperspetje op, zegt dat hij aan mijn uitspraak hoort dat ik uit Nederland kom. Hij is wel eens in Leiden geweest met zijn caravan. Ik vraag of hij ook naar de Noordzee is wezen kijken. Nee, zegt hij. Ik had een zeiljacht en heb veel gevaren op de Oostzee. De Noordzee is alleen maar water. Bij de Oostzee heb je vele plaatsen en eilanden, zoals Denemarken, Bornholm, Oslo, enz.

Hanze_125_lbeck_op_terras

Op een terras in Lübeck

Als ik in het centrum van Mölln rijd, zie ik een bordje naar de jeugdherberg. Even overweeg ik hierheen te gaan. Als het nu zou regenen, zou ik het doen, maar het is nu droog.

De tocht gaat verder langs het Ratzeburger Meer, een groot deel door het bos. Camping Rothenhusen blijkt maandag de wekelijkse rustdag te hebben (Ruhetag). Het is absoluut verboden het terrein te betreden, staat op een bord aangegeven. Alles ziet er nogal sjappie (oud, verlopen) uit. Dus ik ga verder naar Lübeck.

Hanze_123_lbeck_oude_stad

Lübeck, de oude stad

In Lübeck is een nieuwe camping in de wijk Schöneböcken. Ik vraag aan meer dan tien mensen de weg. Om 19 uur met 100 km op de teller is dit doel bereikt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: