Home » 2013 Fietsen » (10) Mieren

(10) Mieren

Archief

Kalender van berichten

juni 2010
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

S

Op de fiets naar Praag, dag 10, maandag 28 juni 2010. Van Burgkunstadt naar Mehlmetse;, 75 km. Tot en met vandaag 980 km

Er is warm weer voorspeld. Daarom zitten we om 6:10 uur aan het ontbijt in hotel Drei Kronen. Om 7 uur rijden we weer op onze Gazelles. We fietsen door het stroomgebied van de Main. In de buurt van Kulmbach rijden we langs de Weisse Main. De Weisse (witte) Main en de Rote (rode) Main vloeien in Melkendorf samen tot de Main.

Vanaf Bad Berneck gaan we over een fietspad aangelegd op het traché van een vroegere spoorlijn. Gedurende tien km stijgen we van 400 m naar ruim 800 m hoogte, het hoogste punt van onze rit naar Praag.

Dat gaat voor het grootste deel geleidelijk omhoog en is daarom redelijk te doen. Twee km vóór Bischofsgrün, het is inmiddels na 12.00 uur, vinden we een stenen tafel met stenen banken. Er is lang niet gemaaid op deze plek. Struiken en brandnetels groeien deels tegen het degelijke meubelstuk.

Als we op de ruime tafel gaan zitten hebben we ruimte genoeg voor onze broodjes, kaas, enz. Bert poert wat in iets wat op een termietenhoop lijkt. Duizenden mieren zijn gestoord in hun habitat. Ze gaan direct aan het werk om blootliggende larven een nieuwe plek te geven. Gelukkig hebben we onze broodjes inmiddels naar binnen gewerkt. We ruimen snel op en gaan verder.

In Bischofsgrün, een wintersportdorp, kopen we een ijsje en laten onze bidons met water vullen. Dat doen we een paar keer per dag bij dit warme weer. Je moet blijven drinken. Een buitenthermometer geeft 24 graden aan, lang niet zo hoog als  voorspeld was voor de middag van vandaag. Het is zo nu en dan ook even bewolkt. Prima!

Bij een dorpje voorbij Fichtelberg, Mehlmelsel, zetten we onze tenten op op een bescheiden nette camping. De eigenares moet ik telefonisch benaderen. Daarna komt ze in haar auto naar de camping om een en ander uit te leggen en natuurlijk af te rekenen. Om 16.00 uur zitten we voor de buis in de Aufenthaltsraum van de camping voor de WK-voetbalwedstrijd Nederland tegen Slovakije.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: