Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » [J-10] Schiedam.

[J-10] Schiedam.

Archief

Kalender van berichten

mei 2012
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 77.727 hits

Woensdag 30 mei 2012. Jacobswegen in Nederland. Traject Schipluiden naar Kapellen. Vandaag de eerste etappe van dit traject, van Schipluiden naar Rotterdam, 24 km.

Schipluiden
Schipluiden

 

Het oude centrum van Schipluiden ligt aan de Gaag.  Aan de ene kant is een smalle weg waar auto’s elkaar maar moeilijk kunnen passeren. Aan de andere kant is een voetpad. Daar wandelen wij.

Hoog uitzicht

Hoog uitzicht tussen Schipluiden en Vlaardingen

 

 

 

Verderop langs de Vlaardingervaart lopend zien we diverse soorten watervogels, zoals meerkoetjes, futen, zwanen en ganzen.  We wandelen daarna door een groene rand tussen Schiedam en Rotterdam. Er zijn hier volkstuinen en sportvelden.

Mus

Mus aan de koekkruimels

 

 

 

Schiedam

Molen in Schiedam

 

In de oude binnenstad van Schiedam pikken Piet en ik een terrasje op de Grote Markt vlakbij café-restaurant Het Oude Stadhuys. Veel zaken staan hier in Schiedam in het teken van de jeneverstokerijen, zoals oude graanpakhuizen en proeflokalen.  Naast een jenevermuseum is hier ook een co-operatiemuseum, een oud winkeltje te vergelijken met het Albert Heijnwinkeltje op de Zaanse Schans.

Schiedam

Schiedam, chocoladekunst

 

Richting het centrum van Rotterdam komen we onder meer langs de fruithaven. Hier worden bananen en sinaasappelen aangevoerd.

Delfshaven was vroeger een eigen gemeente. Het is de geboortestad van Piet Hein. Er staat natuurlijk een standbeeld van deze zeeheld in Delfshaven. Er zijn hier net als in Schiedam mooie havens en grachtenpanden. In de stadsbrouwerij naast de Pelgrimvaderskerk kan je Pelgrimsbier drinken. Het is de enige brouwerij in Nederland waar je ook kunt trouwen.

We komen langs de Euromast, ooit het hoogste bouwwerk van de stad. Nu is dat de Maastoren, het hoofdkantoor van Deloitte. Bij de Erasmusbrug eindigt onze etappe. We lopen nog een paar kilometer door het centrum naar het Centraal Station, om vandaar met het openbaar vervoer naar ons startpunt terug te reizen.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Dacht even dat je scheidsrechter was bij
    een tenniswedstrijd.
    Lief “mus aan de koekkruimels”!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: