Home » 2012 Diversen » [B -3] De Dender

[B -3] De Dender

Archief

Kalender van berichten

augustus 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

Vrijdag 10 augustus 2012.

In Aalst zetten we de auto bij het IBIS-hotel aan de rand van de stad. We kozen niet voor het hotel La Gare waar Frits en ik een paar jaar geleden onze intrek namen toen we onderweg waren op de fiets naar Chartres.

Eerst maar even een bakkie bij de IBIS voor we op onze fietsen klimmen. Een stukje vanaf het hotel richting stad zijn politieagenten bezig met een verkeerscontrole. Aan een van hen vraag ik hoe we het beste bij de Dender kunnen komen. We zijn niet de enigen hier op het fietspad richting Denderleeuw. Het is mooi slingerend pad.

Tegen 12 uur nemen we plaats op het terras van café De Vrede in Denderleeuw. De straatnaam hier in het centrum  is Dorp. Het dorpje ligt zo’n twee kilometer vanaf het fietspad. Eerst zitten we in de zon, maar al gauw kiezen we er voor een plekje in de schaduw te nemen. De schouders van Joke beginnen al een beetje roze te kleuren.

Ninove slaan we over, daar gaan we op de terugweg door.In het Provinciaal Domien De Gavers zitten we om 15 uur aan de warme maaltijd. Het is lekker druk hier op het terras bij het zwembad in het natuurpark vlak bij het dorp Schendelbeke, een voorstadje van Geraardsbergen. We besluiten niet door te rijden naar het centrum van de stad van de bekende Muur, maar na onze warme hap terug te gaan richting Aalst.

In Ninove gaan we voor een thee bij een Tea Room in het centrum. We wandelen door wat straatjes van het centrum. Omdat de belangrijkste brug over de Dender is afgesloten moeten we omrijden. Waarschijnlijk nemen we niet de slimste omleiding. Met een grote boog zijn we pas weer aan de voor ons goede kant van de Dender.

In Aalst hebben we beiden geen zin meer om nog even de stad in te gaan. We blijven deze avond in het hotel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: