Home » 2012 België aug » [B -5] De Maas

[B -5] De Maas

Archief

Kalender van berichten

augustus 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Zondag 12 augustus 2012.

Omdat het zondag is en omdat we er zin in hebben doen we vanmorgen rustig aan. Toch zijn we nog de eersten bij het ontbijt om 9.00 uur in het hotel met uitzicht op de kathedraal van Tournai.

De eigenaren van dit hotel zijn Vlaams en spreken daarom Nederlands tegen ons. De mevrouw heeft kou gevat van de ventilator die op haar desk staat. Ze verontschuldigde zich gisteren al voor haar gesnotter. Nu ziet ze er nog minder appetijtelijk uit.  Misschien heeft ze niet goed geslapen. We zullen het haar niet vragen.

De autorit van Doornik naar Dinant is nog een flink stuk dwars door Waals België. We stellen de Tomtom in op het adres van het hotel  in Dinant maar gaan toch eerst naar het centrum. De saxofoons, door een kunstenaar versierd met thema’s van verschillende landen, staan nog opgesteld op de brug over de Maas tegenover de citadel. Hier is een gezellige drukte op de terrassen. Wij strijken neer op een Thais terras, omdat we hier nog een leeg tafeltje kunnen vinden.

Dinant

Dinant, ‘Nederlandse sax’

 

Dinant

Dinant

Omdat het vandaag erg warm is maken we geen lange fietstocht maar beheersen ons met onze fietsrit langs de Maas. Op de terugweg vinden we een terras met de toepasselijk naam ‘Beau Rivage’, iets buiten het drukke centrum. O ja. De fietssluis bij de brug over en sluis in de Maas vormt vandaag geen opstakel. Het grote hek staat open. Dat was twee maanden geleden anders. We maken een babbeltje met twee Belgische dames die onderweg zijn naar Parijs met het boekje van Benjamins. Ze hoeven van de hoofdstad van Frankrijk niet terug met de trein, want ze worden door hun mannen opgehaald. Ze hebben daar dan nog een romantisch weekend, vertrouwt een van de jongedames ons toe. Ze zijn nu al anderhalve dag onderweg.

Om 16.00 uur gaan we naar ons hotel, zo’n vijf kilometer uit de stad. Deze Auberge Grill ligt een paar honderd meter boven het niveau van de rivier. Om 18.00 uur kunnen we eten en dat doen we dan ook vanaf 18.15 uur. Het wordt flink druk op het terras en binnen in het restaurant. Verschillende potentiële klanten worden weggestuurd omdat ze vol (complet) zijn.

Maas

De Maas

Na het eten gaan we de omgeving bekijken en komen bij een uitzichtpunt waar sportieve Belgen en buitenlanders berg kunnen klimmen. Drie jongemannen die in Wageningen studeren vertellen ons dat ze vanmiddag hun eerste les in klimmen kregen. Wij zetten ze op de foto en zij ons.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: