Home » 2007 Hanzefietsroute » Dag 1. Naar Walchum

Dag 1. Naar Walchum

Archief

Kalender van berichten

augustus 2007
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

Al je het hele verslag wilt lezen

https://dickwalraven.blog/category/2007-hanzefietsroute/

 

 Walchum, 21 augustus 2007

Fietsen van Groningen naar Polen

Na een grote bak koffie op het station van Groningen ga ik op weg naar Glimmen, richting Haren. Daar kom ik op de Hanzeroute. De Garmin doet zijn werk goed. Zo nu en dan volg ik de route ook op papier. Check en dubbelcheck.

Bij Anloo zie ik om half elf een picknicktafel vlak bij een hunnebed. Een mannetje met een grote baard en ongewassen kleren vertelt honderd uit over deze keien. Hij heeft een heel eigen visie. Het zijn geen grafkelders maar afbeeldingen van de vrouwelijke baarmoeder, zegt hij.

Hanze_002_anloo_hunnebed

Anloo, hunebed

Niet alleen in Overijssel ligt een Gieten. Ook op de grens van Drenthe en Groningen ligt een dorp met zo′n naam. Het is nog steeds droog. De lucht wordt wel al wat donkerder.

In Stadskanaal ga ik boodschappen doen. Nadat ik bij de supermarkt geweest ben dreigt het te gaan gieten. Daarom stap ik bij een cafetaria naar binnen, nadat ik de fiets onder een afdak heb gezet. Na een patat en een broodje kroket is het weer droog. Mooi zo. Nadat ik het centrum weer bent uitgereden begint het weer te regenen. In een natuurgebied in de buurt van Stadskanaal raak ik verdwaald. Als ik een tijdje later in Musselkanaal ben, vraag ik bij een boerderij de weg naar Sellingen. Ik laat Bourtange voor wat het is. In het grensgebied van Sellingen naar Walchum blijft het maar regenen.

Hanze_008_stadskanaal

Stadskanaal, de spuwer

Bij camping Seepark Eiken, niet ver van de A31, krijg ik een plekje voor mijn tent op de kinderspeelplaats. Ik mag douchen in hun eigen huis. ′s Avonds aan de bar vertelt een vriendin van de eigenares uit Essen haar verhaal. Haar beide zonen hadden een dubbelhuwelijk. Binnen een jaar waren ze beiden al weer gescheiden. De tweede vrouw van de eerste zoon was al na een paar jaar dood. Ze zoop en snoof en at bijna niet. Haar dood is nooit goed uitgezocht. Mijn zoon is hoofdcommissaris van politie. Dat zal de reden zijn dat het niet is uitgezocht.
De tweede vrouw van de tweede zoon is een Thaise. Die gaat ieder jaar op vakantie naar Thailand. Hij gaat niet mee. Hij vindt het veel te warm daar. Even voor negen zoek ik de tent op en kruip in mijn nieuwe slaapzak.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: