Home » 2007 Hanzefietsroute » Dag 2. Naar Dötlingen

Dag 2. Naar Dötlingen

Archief

Kalender van berichten

augustus 2007
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

Dötlingen, 22 augustus 2007

Fietsen van Groningen naar Polen

Als ik wakker word is het al licht. Het is kwart over zes. Voor achten ben ik weer onderweg. Bij Wippingen is een magneetzweefbaan.  “Zugang auf eigenen Gefahr”. Het ziet er naar uit alsof het al een tijdje niet meer gebruikt is. In september 2006 kwamen hier 23 mensen om het leven bij een ongeluk met een testrit.

Verderop kom ik door een militair gebied. Er is weinig actie te bespeuren. Ze zijn zeker op vakantie. De wind komt uit het oosten en laat ik nu juist ook die kant op moeten.

Hanze_012_magneetzweefbaan_wippingen

Magneetzweefbaan bij Wippingen

In Borger zoek ik een konditorei. Er is er geen in dat dorp. Ik zie wel een Avia-benzinepomp. Ze hebben daar prima koffie in een grote kop voor maar € 1. Ik zit in de zon uit de wind voor de pompshop en neem mijn papieren door.

Een stuk verder in een bos. Een ree komt uit de struiken. Hij holt wat heen en weer op de weg om als een speer aan de andere kant van de weg het boerenland in te gaan. Voorbij Lorup voor Markhausen liggen een paar bossen.  Diverse keren moet ik om grote plassen heen of zelfs afstappen. De regenbuien van gisteren hebben hun sporen achtergelaten.

De weg voert een stuk langs het Thülsfeldstuwmeer. Een groep bejaarden vraagt hoeveel km ik nog moet. Als ik vertel dat ik naar Polen onderweg ben vinden ze dat wel erg ver weg. De weg verderop is nogal stil. Veel bossen en zo nu en dan landbouwgebieden. Via mijn MP3 kan ik mijn favoriete muziek horen. Het leidt lekker af.

In het boekje staat dat het belangrijk is om in Großenkneten  voorraad levensmiddelen aan te vullen. Het is bijna 6 uur en ik kom langs een kleine buurtsuper. Daarom koop ik daar mijn brood, kaas en frisdrank. Even verderop zie ik dat er nog een Aldi Markt en een andere grote super is, waar ze ongetwijfeld meer sortering hebben, goedkoper zijn en langer open zullen zijn. Ik was te snel.

Voorbij het riviertje Hunte wordt het waarachtig wat heuvelachtig. De Goldberg is 25 meter hoog. Het lijkt de Veluwe wel.

Hanze_024_dtlingen_oude_eik

Dötlingen, oude eik

Dötlingen is een mooi dorp. Er is een heel oude eik en een oud kerkje uit ongeveer 1300. De camping ligt voorbij het dorp. Om 19.00 uur meld ik me daar. De hele dag had ik geen regen, wel tegenwind overigens. 110 km vandaag, gisteren 99.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: