Home » 2007 Hanzefietsroute » Dag 5. Naar Jesteburg

Dag 5. Naar Jesteburg

Archief

Kalender van berichten

augustus 2007
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

Stade/Jesteburg, zaterdag 25 augustus 2007

Fietsen van Groningen naar Polen

Vandaag heb ik mijn ontbijt op een vlooienmarkt.Als ik net tien minuten onderweg ben, is de weg geblokkeerd door een groots opgezette rommelmarkt in Plönjeshausen. Het is om 8.30 uur al berendruk. Ik koop een koffie met een broodje kaas en laat een foto van me maken door een kraamhoudster.

Hanze_063_op_de_vlooienmarkt

Plönjeshausen, op de vlooienmarkt

Onderweg kom ik een eekhoorn tegen. Hij klimt snel een boom in. Ook in Duitsland zijn er hunebedden. Ik maak ook maar een foto van een Duitse stenen graf. Dan kan ik later de verschillen opzoeken met de Drentse.

Een uur later zit ik weer aan de koffie. Ik zie een leuk lifestyle boerderij-café. Ze zijn eigenlijk gesloten maar na wat heen en weer gepraat, zegt de eigenares: Ik zet toch koffie voor het gezin. Ik zal voor u ook een bakkie maken.

Hanze_068_terras_oldendorf

Oldendorf, op terras bij boerderijcafé

Als ik het centrum van Stade inrijd, ziet het er mooi en toeristisch uit. Ik maak weer wat foto′s. Van  Stade ga ik langs de Elbe in zuidoostelijke richting. Dit dijklandschap doel heel anders aan dan de akkers en bossen de afgelopen dagen. Er worden veel appels geteeld. Het is dus een soort Betuwe. Bij Grünendeich ga ik weer van de Elbe weg. Juist op die plek, waar het pont is naar de weg naar Hamburg staat een grote groep motorrijders. Een soort motortreffen?

Een man staat In Mittelkirchen gebukt naast zijn vrouw, lijkt wel, bloemetjes te plukken. Tussen zijn benen door kijkt hij naar achteren naar mij. Hij heeft klavertjevier geplukt. Ik krijg ik er ook één. Hij adviseert me die tussen bankbiljetten te leggen in mijn portemonnee. Dat is heel fortuinlijk. Hij zegt aan mijn uitspraak te horen dat ik geen Duitser ben. Hij vraagt naar mijn van-waar-naar-waar verhaal. Hij wenst me een goede reis en zegt dat ik verder kan genieten van die vervelende Duitsers. Hijzelf is geen Duitser meer maar een Hesser, zegt hij met een lach op zijn gezicht.

Hanze_077_motoren_grnendeich

Motoren bij Grünendeich

In Buxhude maak ik een foto van de Zwinger, een middeleeuwse verdedigingstoren. De deelnemers aan een avondrun begin september worden welkom geheten op een groot spandoek.

Om half zeven ben ik in Rade met 105 km op de teller. De camping is echter opgeheven. Na ampele overwegingen besluit ik om door te rijden naar Jesteburg. Daar is de volgende camping. Om 20 uur kom ik daar aan. De campingbaas een klein mannetje met een Poolse achternaam, veronderstelt dat ik de Hanzeroute doe. Hij heeft regelmatig dergelijke gasten, zegt hij.

Er staat vandaag 123 km op de teller. Wel wat veel. Ik ga snel douchen. Toen ik me aanmeldde zag ik vooraan het campingterrein een soort café met brandende lantaarns voorzien van een biermerk. Als ik daar een kijkje ga nemen om iets te eten en te drinken, blijkt de zaak op slot te zitten, dicht dus. Ik heb geen zin meer om naar het dorp te lopen of te fietsen. Gelukkig had ik brood, kaas, enz. ruim ingeslagen. Het is zaterdag brooddag bij huize Walraven.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: