Home » 2007 Hanzefietsroute » Dag 4. Naar Deinstedt

Dag 4. Naar Deinstedt

Archief

Kalender van berichten

augustus 2007
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

Deinstedt, vrijdag 24 augustus 2007

Fietsen van Groningen naar Polen

Gisteravond, toen ik terugkwam uit de binnenstad van Bremen, was het al pikkedonker. Naast mijn tent staat op nog geen twee meter een andere kleine tent met een motor erbij. Aan de persoon te zien is hij er nog maar net. Ik zeg: Zo je bent mijn buurman. Hij zegt in het Engels. Ja sorry. Het is nogal vol en ik zag geen ander plaatsje.

Ik besluit vanmorgen wat langer te blijven liggen. Pas om 7.30 uur sta ik op. Ik spreek nog even met mijn buurman met de motor. Het is een Engelsman. Hij kwam gisterenavond vanuit Wales met een oversteek bij Dover. Hij was nogal moe gisteravond, verontschuldigt hij zich. “Ik was een beetje een sombie na die grote rit”.

Gisteren was ik helemaal enthousiast om deze grootse camping. Dat wordt al wat minder. De receptionist zou vanaf acht uur aanwezig zijn. Ik moet er wel langs want ik heb 25 euro borg betaald voor het pasje van het sanitairgebouw. Om negen uur ben ik bij het kantoortje van de camping om met af te melden. Als om 9.45 uur er nog niemand van het personeel is te zien, ga ik een wandeling maken rond het bosmeer [Waldsee] en laat de andere wachtenden zonder mij bij de receptie wachten. Tegen elf uur ben ik weer bij de receptie – ik heb een mooi meer gezien met gescheiden gebieden voor hondenuitlaters, gewone zonnebaders en textielvrije recreanten. – is de receptie zojuist bemand. Ik dank de man (de manager?) voor zijn aanwezigheid. Hij komt met duizend excuses. Hij is gebeld en is meteen naar de camping gekomen. De computer werkt niet; hij moet alles handmatig uitrekenen en niets kan uitgeprint worden. Overigens zo kan je nog steeds werken.

Hanze_057_sluis_tn_bremen

Sluis ten noorden van Bremen

Het is mooi weer. Inmiddels komt de zon door de ochtendnevel. Ten noorden van Bremen lijkt het landschap op Waterland ten noorden van Amsterdam. Ook lijkt het wel wat op de Ooijpolder bij Nijmegen.Verderop is een veengebied (Wilstedter Moor). Bij ons is er meestal gras op veengronden, de zgn veenweidegebieden in Noord- en Zuid-Holland. Hier groeit graan en mais.

Voorbij Tarmstedt wijk ik van de route af in verband met slechte bospaden. Dit kost met uiteindelijk 2 en een half uur, omdat ik verkeerd rijd. Ik fiets abusievelijk een soort rondje. Niet zeuren. ik wil toch graag fietsen!

Met behulp van een boer zoek ik een route, ver om de bossen heen. Nu rijd ik op fietspaden langs doorgaande wegen. De volgende dorpen ga ik door:  Breddorf, Hanstedt, Rhade en Rockstedt. Aan de thee in Breddorf ontvang ik een sms van Roel. Hij meldt zijn thuiskomst van vakantie uit Frankrijk. Bij Selsingen wordt de Hanzeroute weer opgepikt.  Om 6 uur ben ik bij de camping in Deinstedt. Op het passantenveldje ben ik de enige. Mijn natte was van gisteren mag ik van de buurvrouw van een vaste caravan met schuurtje onder een afdakje hangen.

Hanze_060_oude_spoorbaan

Na het douchen en het dagelijkse telefoongesprek met Joke ga ik naar de kantine met terras. Ze hebben patat met curryworst in de aanbieding. Dat wil zeggen dat hebben ze. Op het terras is het uitzicht op een vijver en een bosrand schitterend. Als de zon onder is gegaan wordt het fris op het terras. Ik moet me nog officieel bij de campingbaas aanmelden en betalen. Mijn naam moet ik schrijven in een groot boek, een ouderwets boekhoudboek met tabellen. Eergisteren was er ook een passant uit Nederland. Als ik de NAW-gegevens doorkijk zie ik dat de meeste uit Nederland komen. ′Hanzeroutefietsers′ zegt de campingbaas.

Afstand vandaag 80 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: