Home » 2013 Fietsen » (4) Fazanten

(4) Fazanten

Archief

Kalender van berichten

juni 2010
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

S

Op de fiets naar Praag, dag 4, 22 juni 2010, van Hamm naar Etteln, 108 km, t/m vandaag 458 km

Er is voor ons bij het ontbijt een aparte tafel gereserveerd in de jeugdherberg. Naast ons zijn er ongeveer 25 kinderen van ongeveer 7 jaar met drie juffen en een meester. Het scherpe mes om broodjes door te snijden is boven op een hoge kast gelegd om de tere handjes van de kinderen te beschermen. Als ik voor de tweede keer brood ga halen in de zijkamer, waar de ontbijtspullen staan uitgestald, vertrouwt een jongetje mij toe dat het meisje dat naast hem staat zijn  vriendinnetje is, maar niet voor altijd, voor soms. De chocolade van het broodbeleg zit rond haar lippen.

Het is vandaag prima weer. We hebben onderweg de nodige gesprekken met mensen, die de Römerroute fietsen. Regelmatig zien we  als vorige dagen, fazanten opvliegen. Ook lopen er hazen in het veld.

Als we om het begin van de middag in Lippstadt op het stadhuisplein in de zon aan de ice tea zitten, worden voor ons vier bierkarren geïnstalleerd. Warsteiner en Weissenburg denken vanavond goede zaken te gaan doen.

In Paderborn bel ik om 18 uur een Gasthof in Etteln aan de Altenau, 20 km ten zuiden van Paderborn. Ze hebben vandaag Ruhetag, maar we zijn toch welkom als we om 21 uur langs zullen komen. We eten in Paderborn en bekijken het centrum. Hier waren wij, Bert  en ik, vorige zomer ook. Het is een mooie maar rustige route voorbij Paderborn. Tot deze plaats gingen we gemiddeld oostwaarts, nu gaan we naar het zuiden.

In Etteln zien we nog een deel van de WK-voetbalwedstrijd Argentinië tegen Griekenland in een simpel Italiaans restaurantje. We  drinken er een biertje bij.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: