Home » 2013 Fietsen » (5) Koekoek

(5) Koekoek

Archief

Kalender van berichten

juni 2010
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

S

Op de fiets naar Praag, dag 5, woensdag 23 juni 2010, van Etteln naar Hann. Münden, 105 km. Tot en met vandaag 563 km

In ons hotel sliep vannacht een Nederlands stel uit Haren (Gr.). Ze doen ook de fietsroute naar Praag. Aan het ontbijt wisselen we ervaringen uit. Later op de dag zullen we ze nog een keer tegenkomen.

Vanmorgen moeten we aan de bak. We gaan een heuvelrug over om het dal van de Diemel te bereiken. We bezoeken Warburg, een aardige stad, maar erg rustig en daarom niet leuk. Een stukje voorbij deze stad zitten we aan onze broodjes. Een koekoek roept zijn naam. In een dal fietsen we langs een hoog spoorviaduct. Zo nu en dan moeten we flink stijgen, maar meestal gaat het geleidelijk.

Hier en daar zie je vrijstaande huizen of boerderijen waarvan de daken vol zitten met zonnecollectoren, een aardige bijverdienste. In Duitsland krijgen of kregen de burgers ruime subsidies voor het opwekken van zonne-energie, die ze deels doorleveren aan het energiebedrijf.

We overbruggen 250 m hoogte. Vijf km voor Hann. Münden moeten we regelmatig in de remmen knijpen om niet te hard naar beneden te gaan. In de JH in Hann. Münden douchen we en kleden ons voor het avondmaal en de WK-voetbalwedstrijd van Duitsland tegen Ghana. De Duitsers zijn al dagen onrustig. Ze rijden met Duitse vlaggetjes door de stad.

.

 


1 reactie

  1. roel schreef:

    ramptoerist! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: