Home » 2013 Fietsen » (8) Steekvliegen

(8) Steekvliegen

Archief

Kalender van berichten

juni 2010
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

S

Op de fiets naar Praag, dag 8, zaterdag 26 juni 2010. Van Bad Salzungen naar Hildsburgshausen, 85 km. Tot en met vandaag 830 km

Gisteravond zijn we na het avondeten rond 21.00 uur gaan douchen. Dat hadden we nog niet gedaan na onze fietsrit van vandaag. Om een lang verhaal kort te maken. Ik liet mijn pet liggen in het café-restaurant van de camping.

Na het afbreken van de tent en het inruimen van de tassen is het café nog dicht. We gaan naar het dorp een km terug op de route en doen onze boodschappen, ontbijten en doen een bakkie koffie. Als we om 8:58 uur weer langs de camping komen horen we dat het café-restaurant van de camping om 9:00 uur open gaat. De deur is nog dicht maar de baas van het café is al binnen en ziet mij lopen. Hij doet het raam los en zwaait met m′n pet.

We zitten nog steeds in het stroomgebied van de Werra. Zo nu en dan maken we toch aardige klimmetjes. Ik word een paar keer gestoken door een steekvlieg en/of mug terwijl ik over bospaden fiets. Bij een kleine stop gebruiken we de zonnebrandcrème. Ik smeer m′n onderbenen in met antimuggenolie. Ze ruiken nu naar citroenen.

Meiningen is een leuke stad. Deze bezoeken we en gebruiken hier onze lunch. Net als vorige dagen komen we regelmatig (Duitse) fietsers tegen. Meestal groeten we beleefd en soms maken we een praatje.

Bij Kloster Vessra ligt een klein dorpje met dezelfde naam. Het stelt weinig voor. Het te warm om het kloostercomplex te bezoeken. Het is heden ten dage een soort openluchtmuseum.

In Hildburgshausen zoeken we een onderkomen. Een hotel opgenomen in het routeboekje is vol, als we ons daar melden. De eigenaar belt een aantal andere adressen, maar nergens wordt opgenomen. Ik dank hem voor de moeite en bel in de binnenstad het mobiele nummer van een pension  dat is opgenomen in het boekje. De vrouw des huizes is net met de fiets in de buurt van het marktplein. We spreken af bij het raadhuis. Ze begeleidt ons naar haar adres. Onze kamer ziet er netjes uit. We eten na een heerlijke douche in een restaurant, met de naam ′Erdbeeren′  (aardbeien). Het ligt vlak bij een volkstuincomplex, niet ver van ons B&B-adres.


1 reactie

  1. josust schreef:

    Wat een prachtige tocht; m’n vrienden maken
    ook lange fietstochten, maar ze vinden dit
    wel héél geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: