Home » 2013 Fietsen » (7) Herdershond

(7) Herdershond

Archief

Kalender van berichten

juni 2010
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Weblogstatistieken

 • 78.774 hits

S

Op de fiets naar Praag, dag 7, vrijdag 25 juni 2010. Van Falken naar Bad Salzungen, 100 km. Tot en met vandaag 755 km

Al vroeg halen we broodjes bij een dorpsbakker. Er staat dat de winkel open is vanaf 5:30 uur. Dat zijn nog eens tijden. De bakkerswinkel is achter een woning. We moeten omlopen.

Als we per abuis een verkeerde weg nemen, komen we bij een steengroeve. Als we terugfietsen zien we dat het verboden was om die weg in te rijden (“auf eigener Gefahr”).

In Mihla drinken we onze eerste koffie van vandaag bij een bakkerswinkel in het centrum. Diploma′s van de Meistertitel hangen aan de wand.

Vandaag hebben we de zonnebrandolie weer nodig. Je kunt hier goed zien dat het hier vroeger Oost-Duitsland was. Onderweg spreken we een man, die herinneringen ophaalt uit die tijd. Hoe een stukje verder een onneembare grens was en nu gewoon veld en een fietspad. Hij vindt het nog steeds raar.

Op een hoge bergrug zien we de ruïnes van een slot, de Brandenburg. We gaan niet naar Eisenach, de stad waar Wartburg auto′s worden gemaakt, Luther woonde hier in zijn studententijd en waar Bach in 1685 werd geboren. So what?

We zien bergen van een paar honderd meter hoog gemaakt van afval van de kalimijnen. Het is te zien dat ze nu nog aangevuld worden.

In de buurt van Philippsthal komen we de Zaandammers weer tegen, met wie we gisteren een stukje op fietsten. Dat doen we nu weer.

Omdat het vandaag goed weer is gaan we niet naar de JH in Bad Salzungen, maar 7 km verder naar een camping bij een grindafgraving in Immelborn. Ik belde vanuit Bad Salzungen om te vragen of we ook kunnen eten  bij de camping. Dat kan. De eigenaar van de behoorlijk grote camping is een vriendelijke man, maar een beetje patserig (wat ben ik bijdehand). Hij heeft een herdershond, die niet gezellig de hele dag met hem meegaat, maar hij houdt de wacht bij de caravan van zijn baas. Het is een makke beer, die altijd even overeind komt als je langs hem loopt. Daarna gaat hij weer ′lekker′ liggen.

Vandaag waren we vooral in de voormalige DDR, maar ook zo nu en dan in de deelstaat Hessen (West-Duitsland). Bad Salzungen en de camping liggen Thüringen in de vroegere DDR.


1 reactie

 1. m.m. wolvers schreef:

  hillegom 08-07-2010

  Dick leuk dat jullie zo,n website hebben.

  Ik ben waarschijnlijk een neef van jouw.

  Je vader heet toch Gijs en je moeder Margot.

  Ik weet eigenlijk niets van jullie.

  Ik heb je ouders weleens gezien bij mijn ouders thuis Marie Turenhout en Adriaan Wolvers.

  Groeten van Tinus Wolvers geb. 23-07-1953
  Mijn ouders noemden mij Martien
  Gaarne reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: