Home » 2007 Hanzefietsroute » Dag 3. Naar Bremen

Dag 3. Naar Bremen

Archief

Kalender van berichten

augustus 2007
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.742 hits

Bremen, 23 augustus 2007

Fietsen van Groningen naar Polen

Het is licht en dus na zessen. Ik ga uit de tent om te plassen. Overal zitten konijnen op het kampeerterrein. Ze doen alsof de camping van hen is. Honderden zijn het er.
Tegen acht uur rijd ik van de camping af. De tent is nog behoorlijk nat, maar het regent gelukkig niet meer.Twee kilometer van de camping af staat een bord bij een zijweg Café geöffnet. Laat ik toch maar even gaan kijken. Een kop koffie zal er wel in gaan. Ze gaan echter pas om elf uur open. Ze waren vergeten om het bord gisterenavond weg te halen, zegt de zoon des huizes. Ze zetten niet spontaan toch een koffie voor me.

Na zes km gaat het regenen. Ik besluit om de bui maar even af te wachten in een schuilhuisje bij de bushalte. Harpstedt is het eerste dorp met winkels op de route van vandaag. Ik ga naar de konditorei om koffie te drinken. Er zitten overigens verder alleen maar dames aan de koffie met koeken of taartjes. Ook ga ik nog even langs de supermarkt.
Vandaag veel smalle weggetjes. Om 12 uur heb ik pas 32 km gefietst. Het zal moeilijk worden om vandaag de geplande camping te halen. Maar even zien hoe laat het is, als ik bij de camping in Bremen aankom.

Hanze_042_bremen_terras_op_de_markt

Bremen, terras op de markt

In Leest, een voorstadje van Bremen, fiets ik een stukje op met een Leester man. Hij vertelt dat hij wel eens in Groningen is geweest en ook in Maastricht. Een vroegere buurjongen is pastor in een plaats aan de zee ten zuiden van Alkmaar. Leiden schiet hem te binnen. Later denk ik dat hij misschien Limmen bedoelt. Naar die pastor gaat hij ook zo nu en dan toe. Hij vertelt dat zijn dochter de Jacobsroute heeft gefietst naar Compostela. Als hij bij zijn zijstraat is, wenst hij mij een goede reis.

In de buurt van de Elbe kom ik een stel uit Friesland tegen. Die zijn op nieuwe Koga′s en fietsen via LF en Duitse routes. Ze zijn vanaf Friesland naar Winterswijk gegaan om daar de grens over te gaan. Daar zijn op de R1 – Radweg nummer 1- Duitsland ingetrokken.
Om 3 uur ben ik op de spiksplinternieuwe camping van Bremen. Het is in eens heerlijk zonnig. Ik kan mijn binnen- en buitentent en alle andere zaken in de zon leggen, die meer of minder klam of nat zijn.

Hanze_052_bremen_de_oude_stad

Bremen, Schnoor

Nadat ik Joke heb gebeld komen mijn buren op de camping, Nederlanders aan. Die zijn al twee weken onderweg en gaan nog zo′n kleine twee weken verder. Ze kennen de Hanzeroute. Die hebben ze een paar jaar geleden ook gereden. Hun zwarte onder- en bovenkleding hangt aan een lijntje achter hun tent te drogen. Vandaag 63 km gereden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: