Home » 2010 Fietsen naar Mâcon » (13) Op de neus

(13) Op de neus

Archief

Kalender van berichten

juli 2010
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 81.927 hits

S

Dag 13. Op de fiets naar Mâcon, woensdag 28 juli 2010. Van Lamarche-sur-Saône naar Chagny 87 km. Tot en met vandaag 961 km

Na een prima ontbijt  – ze hebben wel tien soorten huisgemaakte jam –  ga ik het dorp in. Nu hoorde ik gisteren dat het dorp maar 1.200 inwoners heeft. Er is een slager, een bakker en een kleine Spar. Al met al ben ik het dorp zo weer uit. Eerst een stuk door het bos en dan langs zonnebloemen, rogge en mais. De tarwe is al geoogst. En later weer stuk

Om 12 uur ben ik St.Nicolas-les-Citeaux, een dorpje met een café -restaurant. Je kunt er voor in de zaak drinken. Een opgezette kop van een hert kijkt je aan vanaf de muur. In het restaurantgedeelte, langs de toog naar achteren, staan eenvoudige stoelen en er is gedekt voor een grote groep mensen, die er niet is. Er zijn maar weinig mensen. Een goedgeklede vrouw met hond met riem aan haar stoelpoot, in witte pully en zwarte overgooierjurkje en zwarte schoenen met zeker tien cm hoge, niet al te smalle, hakken en bandjes om haar voeten is aan tafel in gesprek met een man (haar partner, haar baas of een vage kennis?). Als ze haar tafeltje verlaat om naar de wc te gaan kust ze eerst haar hond boven op zijn neus.

De bezienswaardigheid van Beaune is het Hôtel Dieu met zijn vreemde architectuur. Ik heb de indruk dat de meeste mensen voor de talloze terrassen komen. In de stad kom ik Peter uit Heemskerk tegen. Hij is onderweg vanuit Zuid-Frankrijk en verblijft vandaag hier ergens op een camping.

Beaune is een drukke stad omgeven door grote akkers met Bourgogne-druiven, vooral aan de zuidzijde van deze stad. Ze groeien op langzaam stijgende hellingen. Een helikopter sproeit de druiven. Even later ruik ik de chemicaliën in het dorpje.

De dag begon met een beetje regen en eindigt met een Zuid-Europees zonnetje.


3 reacties

  1. Aafke van der Veek schreef:

    Hoi Dik, In 2008 heb ik deze route gedaan tot Cormatin in m’n uppie en v.a. daar samen met John. Het is echt de moeite waard om door te fietsen.
    Heel leuk om je te volgen zo ben ook ik weer even op reis.
    Groeten van je neef John en Aafke van der Veek. Andijk

  2. frits schreef:

    Beste Dick, weer een mooi verslag van je gelezen en tot in details weergegeven, b.v die madame avec le chien.
    Welnu, ik hoop dat je een goede eindbestemming hebt en dat de terugreis per trein voorspedig mag verlopen. In Lisse zitten zij met smart op je te wachten!!
    vr.gr.en met bewondering,
    Frits

  3. joke walraven schreef:

    Ik las op internet dat hotel Dieu vroeger het armenhuis is geweest.Je volgende dorp is Cluny, daar zijn resten van een Benedictijnenklooster van uit de vroege middeleeuwen.
    Dick nog een klein 100km en je reis zit erop.Groetjes Joke

Plaats een reactie

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.