Home » 2010 Fietsen naar Mâcon » (14) In Cluny

(14) In Cluny

Archief

Kalender van berichten

juli 2010
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

S

Dag 14. Op de fiets naar Mâcon, donderdag 29 juli 2010. Van Chagny naar Cluny, 67 km. Tot en met vandaag 1.128 km.

 Gisteravond was ik al even met de fiets zonder bepakking met licht op het dorp ingereden. Een leuk dorpje, waarvan er vele zijn in Frankrijk. Nu ga ik vanmorgen nogmaals het centrum in om een bakkie, koffie in een klein kopje, te doen bij Café de France, Franser kan het niet zou ik zeggen. Vanaf dit dorp is door de overheid een fietsroute (voies vertes) gemaakt helemaal naar Mâcon. Deze gaat deels (8 km) langs een kanaal, verder voor het grootste deel over oude spoorwegen en wat rustige weggetjes.

In Buxy, halverwege naar Cluny is er zelfs een VVV gevestigd aan het fietspad. Er is hier een coöperatieve cave. Het centrum ziet er aantrekkelijk uit. Ik kijk eens rond en maak een paar foto′s, dan ga ik weer door.

Bij Malay zie ik van de weg af een mooi kerkje, min of meer in het niks staan. Maar even van het fietspad af om een foto te nemen vanaf het erf van een boerderij. Hier vlak bij neem ik een pauze op een bank en luister naar muziek op mijn MP3-speler. Er staat al drie jaar dezelfde muziek op. Het verveelt nog niet.

Cluny is een stad. Het is gelukkig niet groot, maar heeft wel een gezellig centrum, zo op het eerste gezicht. Via de VVV kom ik bij een chambre d′ hote, niet in het centrum maar er wel erg dichtbij. Als ik het VVV-kantoor uitstap, zegt een Frans stel tegen mij in het Engels: ′Vertrouw je de Fransen, dat je je fiets hier zomaar laat staan?′  Ik zeg ′Ik moet wel, ik kan hem moeilijk mee naar binnen nemen′. We babbelen wat met elkaar. De Franse man kan behoorlijk goed Engels voor een Fransman.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: