Home » 2010 Fietsen naar Mâcon » (16) Bloemenstad

(16) Bloemenstad

Archief

Kalender van berichten

juli 2010
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 77.690 hits

S

Dag 16. Op de fiets naar Mâcon, zaterdag 31 juli 2010. Van Mâcon via Fleurville naar Mâcon, 48 km. Tot en met vandaag 1.212 km.

Ik ben al in Mâcon. Daarom vandaag een toegift, omdat mijn trein pas zondag vanuit deze stad vertrekt. Er gaat een fietsroute naar Fleurville. genoemd de voie bleue. Die gaat langs de Saône noordwaarts.

Het is niet druk op het fietspad op zaterdagmorgen. Evenwijdig loopt op een behoorlijke afstand een brede en drukke N-weg en een spoorbaan, en nog verder de tolweg. Als je goed luistert hoor je het verkeer, maar het geluid van vogels en van niks overheerst gelukkig.

Zo nu en dan passeert me een racefietser en soms mensen op een gewone fiets. Op de rivier is ook niet  veel activiteit. Aan de kanten wordt hier en daar gehengeld (of heet dat vissen), en zo nu en dan gaat een enkele boot langs.

In Fleurville houdt de fietsroute op. Er is in dit dorp een hotel-restaurant wat een kasteel heet te zijn. Heel veel is er niet aan te zien. Niet Fleurville maar St-Martin-Belle-Roche kan voor mij opgaan voor het fleurigste dorpje van de regio Mâcon. De twee rotondes die het dorp rijk is, zijn voorzien van prachtige bloemenornamenten. Verder hebben veel burgers letterlijk de bloemetjes buiten gezet en het dorp ziet er on-Frans opgeruimd uit.

Na de middag maak ik een stadswandeling en koop een biertje op een terras. Het is eigenlijk te warm voor wat voor activiteiten dan ook. Ik fiets terug naar het hotel en ga mijn zwembroek opzoeken. Het hotel heeft een zwembad in de tuin.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: