Home » 2013 Fietsen » (13) Stadsduiven

(13) Stadsduiven

Archief

Kalender van berichten

juli 2010
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

S

Op de fiets naar Praag, dag 13, donderdag 1 juli 2010. Van Klaster Tepla naar Ejpovice, 80 km. Tot en met vandaag 1.182 km.

Gisteren aten we bij het kloosterrestaurant. Klaster Tepla (Klooster Tepla) is een enorm complex, dat maar voor een klein deel is opgeknapt. Jarenlang is er geen of bijna geen onderhoud aan gepleegd. Wij bezochten het complex vanuit de binnentuin en bekeken de gammele staat van de gebouwen. Ook gingen we nog even het dorpje Tepla in. Dat ligt op een heuvel aangebouwd met de vervallen  dorpskerk op het hoogste punt.

Vanmorgen gaan we eerst omhoog het dorpje Tepla in, naar de bakker. Daar kopen we broodjes en kaas voor het ontbijt. Aan het dorp zelf is nog aardig wat achterstallig onderhoud te doen. De gebouwen zijn in slechte staat en er zijn veel  gaten in het wegdek. Wel is er een schitterend fietspad gemaakt tussen de rand van het dorp en het klooster. Er staan heel wat  banken en tafels voor de fietsers en  wandelaars. Daar ontbijten we.

Op de route voorbij het klooster komen we in een rustig gebied, met maar weinig dorpjes, veel akkers afgewisseld met bossen. Hier en daar zijn mooie vergezichten het dal in.

 

Konstantinovy Lazne is een kuuroord, zoals Marienbad maar dan een stuk kleiner. Hier doen we bij de Co-op onze boodschappen. Voor het gesloten clublokaal van de plaatselijke voetbalclub van een dorpje verderop zetten we een lange bank in de schaduw van het oude houten gebouw en nuttigen hier onze lunch. Meestal doen we ons twaalfuurtje op een bankje in de buitenlucht met bij de bakker gekochte broodjes.

Rond drie uur rijden we Plzen binnen, de stad van Skoda en bier. Zo′n grote stad is altijd weer een cultuurschok, als je je zo lang buiten de steden beweegt met links en rechts akkerbouwland, bossen en hier en daar een dorpje. Op het Plein van de Republiek  zijn de duiven net zo brutaal als die van de Dam in Amsterdam.

Als we het centrum van Plzen uitrijden komen we langs de bierfabrieken. De bierlucht is een paar kilometer ver te ruiken. Ruim tien km voorbij deze grote stad, aan een meer in Ejpovice, zetten we onze tent op bij een camping met de naam Diana. Het is erg warm. Voor we gaan douchen nemen we eerst een halve liter bier en een pizza in de campingkantine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: