Home » 2013 Fietsen » (14) Olifant

(14) Olifant

Archief

Kalender van berichten

juli 2010
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

S

Op de fiets naar Praag, dag 14, vrijdag 2 juli 2010. Van Ejpovice naar Zadni Treban, 72 km. Tot en met vandaag 1.254 km.

Rokycany is de eerste grotere plaats op onze route vandaag. Het centrum is beschermd stadsgezicht, hoewel de stad een paar honderd jaar geleden helemaal afbrandde. Na de stad volgt de route voor een groot deel een flink stromend beekje.

In Strašice nemen we een korte stop tegenover een mooi kerkje op het hoogste punt van het dorp. Er komt een auto aanrijden. Een oudere vrouw en een meisje van een jaar of negen stappen uit. Ze hebben een gieter bij zich en een bos bloemen. De Tsjechen besteden veel aandacht aan het graf van overleden dierbaren.

In Horovice fietsen we langs het mooi raadhuis en het stadsslot. Het is te warm om de stad uitgebreid te bezoeken. In een dorpje, Lochovice, eten we onze middagbroodje op een bank in het park vlakbij een bushalte. Het dorp straalt armoede uit. Er staan aardig wat mensen op de bus te wachten, onder andere zo′n vijftien mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking. De bus is te laat omdat een stukje verder een ongeluk is gebeurd. Onderweg op de weg naar Lochovice kwamen  al een brandweerauto en een ambulance ons al met zeer hoge snelheid voorbij scheuren.

Wij zijn onderweg naar de camping in Zadni Treban, zo′n dertig km vóór Praag. Vlak voor de camping moeten we wachten voor de overweg. Er komt een regionale trein langs met een gestileerde tekening van een olifant erop. De treindienst heet Elefant City. Als we onze tenten in rap tempo opzetten zijn we nog juist op tijd om naar Nederland-Brazilië te kijken. Ze hebben in de kantine een tv en een projectiescherm. Nederland wint met 2-1.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: