Home » 2013 Fietsen » (15) Egels

(15) Egels

Archief

Kalender van berichten

juli 2010
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

 • 78.087 hits

S

Op de fiets naar Praag, dag 15, zaterdag 3 juli 2010. Van Zadni Treban naar Praag, 36 km. Het hele stuk naar Praag, meer dan 1.300 km

Vanaf de camping in Zadni Treban rijden we langs een beek, dan weer aan de ene kant en dan weer aan de andere. We rijden een keer op een fietspad over de Donau naast het spoor, bestaande uit een stalen rooster. Onder ons is het water goed zichtbaar. Sommige mensen vinden dit eng. Twaalf kilometer voor het centrum van Praag komen we op een fietsroute A2. Hier wordt gefietst, gewandeld en gerollerscaket.

Om op onze Praagse camping, gelegen op een eiland in de Donau, te komen moeten we op een fietspad langs een drukke autoweg de Donau oversteken. We fietsen samen op met een stel uit de buurt van Arnhem, Ineke en Jan. We kiezen de kleinste van de twee campings op dat eiland. We hoorden dat de wc′s bij de andere camping niet al te schoon zouden zijn.

Met tram 12 gaan we naar het centrum. Natuurlijk gaan we over de Karelsbrug en zien we de toren met de bijzondere uurwerken. Op het hele uur gaan de luikjes boven het uurwerk open en komen heiligenbeelden te voorschijn, die een rondje draaien voor die luikjes. Ook speelt een echte heraut een deuntje vanaf de torenomgang boven in de toren. We struinen langs bezienswaardigheden en zitten lang op een terras.

Aan het eind van de middag lopen we weer over het grote plein van de stad. Duitsland heeft vanmiddag de WK-voetbalwedstrijd gewonnen. Drommen Duitse jongens lopen juichend door de Praagse straten. Hyundai heeft een groot scherm opgesteld op het plein. Dat trok veel Duitse toeristen.

′s Avonds drinken we een glas bier op het terras van de camping, samen met Doeke uit Santpoort. Ineens zien we een egeltje over het terras wandelen. Vijf minuten later gaat er nog een egel die kant op.

 


1 reactie

 1. henk bos schreef:

  Ik denk ook dat er veel berken het loodje leggen door de zwammen die de bomen kapot maken.
  Ik vroeg me ook wel eens af….als het zo doorgaat blijven er geen berken over in het awd.
  Zouden ze er niet wat kunnen planten.
  Want ze zijn altijd zo mooi.
  Groetjes Henk Bos.
  p.s.Ik lees graag de stukjes op jou site over het awd.
  Groetje Henk Bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: